понеделник, 9 юни 2014 г.

Тарталети с крем брюле






Посочените продукти са за 12бр.тарталети . Диаметърът на формичките е 8см,а височината 3см.

Продукти:

За тестото:
125 гр.-масло
100 гр.-пудра захар
1 - жълтък
2 с.л.-студена вода
ванилия
400 гр.-брашно

За крема:

300 мл.-пълномаслена сметана
3- жълтъка
1 - яйце
2с.л.-кристална захар
ванилия

За глазурата:

6с.л.-кристална захар
2с.л.-вода







Към брашното се добавя нарязаното на кубчета масло.
Смесват се ,докато се получат маслени трохи.
Жълтъка се разбива с вода.
Прибавя се към маслените трохи с ванилията.
Омесва се еластично нелепнещо тесто.
Разточва се на лист с дебелина 4 мм.
С помощта на тарталетка се изрязват кръгчета от тестото.
Слагат се на дъното на тарталетката.
С притискане тестото се разпределя равномерно по дъното и стените.
Готовите тарталети се слагат в хладилник за половин час.







Изрязват се с подходящ размер кръгове от пекарска хартия.
С тях се покрива тестото в тарталетите.
Върху хартията се слагат бобени зърна/ориз/.
Така кошничките ще запазят формата си при печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 гр. за 15 мин.
После се махат хартиите с бобените зърна.
Печенето продължава още 10 мин.до приятен златист загар.
Кошничките се вадят и се оставят да се охладят.






През това време се слага сметаната в касерола заедно със захарта.
Загрява се ,но не да завира.Отстранява се от котлона.
Към нея се добавят разбити трите жълтъка ,цялото яйце и ванилията.
Сместа се пресипва в каничка и с нея се пълнят кошничките.
Слагат се във фурната на 180 гр. за около 15-20мин.
Кремът в центъра трябва да се поклаща леко.
Готовите тарталети се охлаждат.
След това се прави глазура като се карамелизира захарта.
Върху всяка тарталетка се слага по 1 супена лъжица карамел.
Оставят се в хладилник до сервирането им.











Няма коментари:

Публикуване на коментар