понеделник, 16 юни 2014 г.

Сьомгова пъстърва на фурна




Продукти:

1 - сьомгова пъстърва
1 - връзка копър
2 - лимона
черен пипер
чесън
сол
персни картофи
моркови
чери домати
тиквичка
лук
зехтин






От двата края на почистената и измита пъстърва се правят прорези.
Рибата се обтрива със сол и черен пипер отвън и вътре.
В прорезите се пъхват резени лимон.
В коремната кухина се слагат нарязани скилидки чесън,резени лимон и стръкове копър.
Поставя се в тава застлана с хартия.






Край нея се слагат почистени цели малки картофи,моркови нарязани на пръчици,парченца тиквичка,домати и лук.
Зеленчуците се посоляват и поръсват с черен пипер.
Всичко се залива със сок от лимон и струйка зехтин.
Рибата се пече на 220 гр. до готовност.






Няма коментари:

Публикуване на коментар