Пилешки дробчета в гювече
31.1.12Продукти:
600гр-пил.дробчета
стрък праз
4бр.-печени чушки
200гр-гъби
щипка- сода бикарбонат
чубрица
черен пипер
червен пипер
4бр.-яйца
1с.л.-масло
2,3с.л.-олио
Дробчетата се почистват измиват и отцеждат.Поръсват се с щипка сода бикарбонат и се оставят за 10 мин.После се измиват.
В тиган се задушават гъбите в масло и олио.След като се изпари течността им се прибавят нарязаните печени чушки,а след това и дробчетата.Като си променят цвета,ястието се овкусява се с малко сол ,червен пипер, черен пипер,чубрица и на финала са добавя праза, нарязан на едро.Като поомекне леко се отстранява от котлона.Сместта се разпределя в 4 гювечета ,които се пекат при 220гр за около 40мин.На края им се чуква по едно яйце и се връщат обратно във фурната.Изключва се и гювечетата остават вътре още 10-15мин.
През това време се наслаждаваме на една свежа салатка.
Да ви е сладко!
12 коментара
Мирче,обичам ястия в гювеч-друг е вкуса в тях.Имам гювеч,но трябва да купя дробчета и да направя като тебе.
ОтговорИзтриванеПриятен ден ти желая!
Ох, много обичам дробчетата така, твоите са толкова апетитни, и салатката ти толкова свежа! Мирче, изкусително ястие е това и аз ще си взема една хапка! Хубав следобед!
ОтговорИзтриванеМире, никога не съм приготвяла дробчета по този начин!
ОтговорИзтриванеизглеждат и звучат много вкусно!
Няма начин да не ми харесат!
Прегръдки:)
Много вкусна гозба,Мира!
ОтговорИзтриванеТова за содата не го знаех,каква е целта?
Хубав ден,мила!
Благодаря за посещението и хубавите думи!Радвам се ,че сте харесали дробчетата.
ОтговорИзтриванеРоси, содата се слага, за да не станат сухи дробчетата.Със сода правя и свински дроб не става твърд.Пробвай ще ти хареса.
Ммм..свежата салатка изглежда супер с този сусам.Идва ми тъкмо на време-по ракиено време.И дробчетата са много апетитни.Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИнтересен начин за дробчета! Супер, ще го пробвам! И салатката ми харесва! Поздрави:)Мира!
ИзтриванеЗдравей Мира
ОтговорИзтриванесега те открих ,но определено ще те посещавам често :)
много интересно предложение за дробчетата и съм сигурна,че ще ми хареса
салатката изглежда много свежа,не съм пробвала подобна със сусам
поздрави и хубав ден ти желая
Добре дошла Мария!
ОтговорИзтриванеНадявам се да ти хареса моето местенце!
Поздрави!
Mira,
ОтговорИзтриванезвучи добре, макар да не съм луд почитател на дроба;)Може би е заради липсата на сода досега при мен;)
Поздрави!
Мъхче и аз не обичам някои неща!
ОтговорИзтриванеНе вярвам содата да ти промени отношението към дроба.
Определено ще ни е сладко:) Много обичам дробчета, а и с праз най-вече:) В нас се недолюбват и двете, ама въпреки всичко ги приготвям често по различни начини.:) И аз като теб ги поръсвах с малко сода да им се махне кръвта, но вече реших да ги "попарвам във вряла вода и пак се получава" :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!