вторник, 31 януари 2012 г.

Пилешки дробчета в гювече



Продукти:

600гр-пил.дробчета
стрък праз
4бр.-печени чушки
200гр-гъби
щипка- сода бикарбонат
чубрица
черен пипер
червен пипер
4бр.-яйца
1с.л.-масло
2,3с.л.-олио

Дробчетата се почистват измиват и отцеждат.Поръсват се с щипка сода бикарбонат и се оставят за 10 мин.После се измиват.
В тиган се задушават гъбите в масло и олио.След като се изпари течността им се прибавят нарязаните печени чушки,а след това и дробчетата.Като си променят цвета,ястието се овкусява се с малко сол ,червен пипер, черен пипер,чубрица и на финала са добавя праза, нарязан на едро.Като поомекне леко се отстранява от котлона.Сместта се разпределя в 4 гювечета ,които се пекат при 220гр за около 40мин.На края им се чуква по едно яйце и се връщат обратно във фурната.Изключва се и гювечетата остават вътре още 10-15мин.

През това време се наслаждаваме на една свежа салатка.



Да ви е сладко!





12 коментара:

  1. Мирче,обичам ястия в гювеч-друг е вкуса в тях.Имам гювеч,но трябва да купя дробчета и да направя като тебе.
    Приятен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, много обичам дробчетата така, твоите са толкова апетитни, и салатката ти толкова свежа! Мирче, изкусително ястие е това и аз ще си взема една хапка! Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  3. Мире, никога не съм приготвяла дробчета по този начин!
    изглеждат и звучат много вкусно!
    Няма начин да не ми харесат!
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусна гозба,Мира!
    Това за содата не го знаех,каква е целта?

    Хубав ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за посещението и хубавите думи!Радвам се ,че сте харесали дробчетата.
    Роси, содата се слага, за да не станат сухи дробчетата.Със сода правя и свински дроб не става твърд.Пробвай ще ти хареса.

    ОтговорИзтриване
  6. Ммм..свежата салатка изглежда супер с този сусам.Идва ми тъкмо на време-по ракиено време.И дробчетата са много апетитни.Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересен начин за дробчета! Супер, ще го пробвам! И салатката ми харесва! Поздрави:)Мира!

      Изтриване
  7. Здравей Мира
    сега те открих ,но определено ще те посещавам често :)
    много интересно предложение за дробчетата и съм сигурна,че ще ми хареса
    салатката изглежда много свежа,не съм пробвала подобна със сусам
    поздрави и хубав ден ти желая

    ОтговорИзтриване
  8. Добре дошла Мария!
    Надявам се да ти хареса моето местенце!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Mira,
    звучи добре, макар да не съм луд почитател на дроба;)Може би е заради липсата на сода досега при мен;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Мъхче и аз не обичам някои неща!
    Не вярвам содата да ти промени отношението към дроба.

    ОтговорИзтриване
  11. Определено ще ни е сладко:) Много обичам дробчета, а и с праз най-вече:) В нас се недолюбват и двете, ама въпреки всичко ги приготвям често по различни начини.:) И аз като теб ги поръсвах с малко сода да им се махне кръвта, но вече реших да ги "попарвам във вряла вода и пак се получава" :)

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване