събота, 12 ноември 2011 г.

Ребърца на фурна




       В съботния ден направихме един бръз шопинг, но не в мола ,а в любимия ни  месарски магазин.
       Там месото е винаги прясно и с невероятен вкус,почти като домашно.Без никакво колебание грабнахме свински ребърца и още нещо,но за това другия път.
        Рецептата е проста и много вкусна,с аромат на село и Коледна трапеза.

Продукти:

1кг.-пресни свински ребърца
3бр.-свеж праз лук
чер.пипер,червен пипер,кимон,чубрица,сол
балсамов оцет
1ч.ч.-червено/домашно/вино


   Ребърцата се объркват с подправките и се овкусяват с балсамовия оцет и сол.Оставят се за два часа в маринатата.





Праза се почиства измива и нарязва на едро.





В съда за печене се объркват праза и ребърцата и се заливат с чаша червено вино.Поставят се във фурната за час при 220гр.
Консумират се с червено вино ,бон апети!

1 коментар:

  1. Ами преглътнах. При такава вкусотийка, то друго и не оства.
    Благодаря Яни! :)

    ОтговорИзтриване