Пухкави бухти на фурна

5.1.17



Рецептата е от блога на Ваня Джорджевич.Станаха наистина пухкави и топящи се.Нищо не съм променила освен плънката.Използвах няколко вида -локум,халва,ванилов крем,мармалад .
Благодаря на Ваня за споделената прекрасна рецепта!

Продукти:

250 мл. - прясно мляко
100 гр. - захар
100 гр.- масло
25 гр.- прясна мая
ванилия
кората на един лимон
1 яйце+1 жълтък за намазване
щипка сол
600 гр. - брашно

За плънката:

халва
локум
мармалад
ванилов крем

За поръсване:

пудра захар





Половината от млякото се затопля и в него се разтваря маята с една лъжица захар и брашно.Оставя се на топло да шупне маята.
Яйцето се разбива и към него се добавя останалата захар и прясното мляко,ванилията .В брашното се прави кладенче и се изсипва сместа заедно с шупналата мая и лимоновите кори.
Меси се меко тесто.Покрива се и се оставя се на топло за 40 мин.
През това време се приготвят плънките-халва,локум,мармалад смесен с малко галета,гъст ванилов крем/ползвах на др.Йоткер/Крема трябва да е студен.
Тестото се разделя на 12-13 топчета.Всяко се притиска с длан и в средата се слагат от плънките.Оформят се топчета като се внимава плънката да е добре затворена.Редят се в подмазана тава/24см/Оставят се на топло за още 30 мин. или завити във фурната на 50гр.
Накрая се намазват от горе с разбит жълтък с 1с.л. прясно мляко.Пекат се на 180 гр.до златист загар.Накрая се поръсват с пудра захар.




You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe