вторник, 3 януари 2017 г.

Маслени сладки с орехова плънка




Продукти:

200гр.- масло
400гр. - брашно
100гр.- пудра захар
20 мл. -прясно мляко
ванилия
лимонови кори

За плънката

100 гр.- смлени орехи
1ч.л.- канела
1с.л.- мед





Към брашното се добавя меко масло,ванилията и настъргани лимонови кори.Разбърква се и се сипва прясното мляко.Омесва се не лепнещо тесто.Оставя се на студено за половин час .През това време се приготвя плънката.Смилат се орехите в блендер .Към тях се добавя канелата и меда.Врътват се още веднъж за кратко.






За сладките ползвах формичка.Откъсва се малко тесто и се поставя във формичката.Слага се в кладенче от плънката.Затваря се с тесто.Притиска се леко ,за да се отпечата релефа.Сладките се изваждат от формичката и се редят в тава./Ако не разполагате с формичка може да се направят на ръка във форма на топчета./Пекат се в предварително загрята на 200гр. фурна.Вадят се при леко порозовяване на ръбчетата.Трябва да останат бели.





Няма коментари:

Публикуване на коментар