Куманова гъбена чорба

10.1.17




Тази рецепта е от блога на Йоли.Идеална е за студените зимни дни!Направих малки промени в рецептата.

Продукти:

500гр.- пресни гъби печурки
1/2 ч.ч - прясно мляко
1/3 стрък- праз
1с.л.- брашно
1с.л.- масло
2с.л.- олио
сол на вкус
черен пипер

масло
червен пипер
чесън
оцет





Гъбите се изчистват и нарязват.Запържват се в маслото и олиото.После се добавя нарязания праз.Разбърква се всичко до леко омекване на праза . Слага се  брашното.Разбъркват се всички продукти за 1,2мин. Разрежда се със студена вода при непрекъснато бъркане до желаната гъстота.Посолява се на вкус.Оставя се на котлона да къкри за няколко минути.Накрая се добавя прясното мляко.След като кипне се отстранява от котлона и се поръсва с черен пипер.
Запържва се масло с щипка червен пипер.
Супата се сервира и залива с лъжица от запърженото масло.
Подправя се със счукан чесън и оцет,лют червен пипер.
Да ви е вкусно!

You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe