Печени пилешки бутчета в бешамел
11.7.12Продукти:
пил.бутчета
1глава.-кромид лук
3,4-скил.-чесън
5,6-гъби
2-моркова
сол
черен пипер
1с.л.-олио
масло за намазване
50гр.-кашкавал
магданоз
Марината за бутчетата:
1с.л.-соев сос
1с.л.-горчица
Сос бешамел:
2с.л.-масло
2с.л.-брашно
1ч.ч.-пр.мляко
1-жълтък
щипка сол
индийско орехче
Бутчетата се мариноват за 30 мин .в соевия сос и горчицата.
През това време в тиган с малко олио се задушават-чесън, лук нарязан на полумесеци,морковите на кръгчета и гъбите .
Зеленчуците се посоляват със щипка сол.
Изсипват се на дъното на съда за печене.
Върху тях се подреждат овкусените бутчета.
Пекът се на 200 гр.След 30 мин.се намазват с масло и се връщат да се зачервят.
През това време се приготвя бешамела.
Запържва се брашното в масло и след това се разрежда със студено прясно мляко.
Бърка се, докато се сгъсти .Слага се щипка сол ,малко индийско орехче и черен пипер.
Добавя се настърган кашкавал.
10мин.преди да се извадят бутчетата се изсипва бешамеловия соса край тях и се допичат.
Поръсват се с магданоз по желание.
11 коментара
Чудни!"Бедра"и половина:)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Миленка!
ИзтриванеМире това ще е голяма вкусотия със сигурност оххх така ми се приядоха толкова са апетитни.
ОтговорИзтриванеЗдравче,радвам се ,че са ти харесали!
ИзтриванеПоздрави !
Това ще го правя! Изглежда фантастично вкусно!!!!! Поздрави, Мира:))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Цвети!
ИзтриванеХубава вечер!
Огладнях!!! Голяма вкусотия ще да е това! Толкова апетитни...
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат, Мира!
ОтговорИзтриванеИ аз нещо взех да огладнявам :)
Кате,Ели благодаря ви за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не съм опитвала но изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеОстана ли за гости :)
прегръдки
Благодаря,Миме!
ИзтриванеЗа гости винаги има!:)
Поздрави!