сряда, 11 юли 2012 г.

Печени пилешки бутчета в бешамел



Продукти:

пил.бутчета
1глава.-кромид лук
3,4-скил.-чесън
5,6-гъби
2-моркова
сол
черен пипер
1с.л.-олио
масло за намазване
50гр.-кашкавал
магданоз

Марината за бутчетата:

1с.л.-соев сос
1с.л.-горчица

Сос бешамел:

2с.л.-масло
2с.л.-брашно
1ч.ч.-пр.мляко
1-жълтък
щипка сол
индийско орехче





Бутчетата се мариноват за 30 мин .в соевия сос и горчицата.
През това време в тиган с малко олио се задушават-чесън, лук нарязан на полумесеци,морковите на кръгчета и гъбите .
Зеленчуците се посоляват със щипка сол.
Изсипват се на дъното на съда за печене.
Върху тях се подреждат овкусените бутчета.
Пекът се на 200 гр.След 30 мин.се намазват с масло и се връщат да се зачервят.

През това време се приготвя  бешамела.
Запържва се  брашното в масло и след това се разрежда със студено прясно мляко.
Бърка се, докато се сгъсти .Слага се щипка сол ,малко индийско орехче и черен пипер.
Добавя се настърган кашкавал.
10мин.преди да се извадят бутчетата се изсипва бешамеловия соса край тях и се допичат.
Поръсват се с магданоз по желание.

11 коментара:

  1. Мире това ще е голяма вкусотия със сигурност оххх така ми се приядоха толкова са апетитни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче,радвам се ,че са ти харесали!
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Това ще го правя! Изглежда фантастично вкусно!!!!! Поздрави, Мира:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Огладнях!!! Голяма вкусотия ще да е това! Толкова апетитни...

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно изглеждат, Мира!
    И аз нещо взех да огладнявам :)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,Ели благодаря ви за хубавите думи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм опитвала но изглеждат страхотно!
    Остана ли за гости :)
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Миме!
      За гости винаги има!:)
      Поздрави!

      Изтриване