сряда, 11 юли 2012 г.

Сом в хрупкава панировка



Продукти:

котлети от сом
сол
черен пипер
4с.л.-брашно
бира
4,5с.л.-галета
олио

Котлети и се осолява.
Оставят се да престоят в хладилника за 1час.
Брашното се разрежда с малко бира да се получи смес малко по-гъста от палачинковата.
Добавя се щипка сол и малко черен пипер.
Всяко парче се топва от двата края в панировката и след това се овалва в галета.
Пържи се до златисто в загрято олио.
Гарнира се с лимон.





4 коментара:

  1. Мира, чуден е! От кога не съм приготвяла сом, а тази рецепта много ми хареса! И салатката е супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Един път само съм чла сом и бях очарована от вкуса му ! Ама то и аз си обичам всички плуващи та нямаше как да не ми хареса:)) !
    Чуден е ,Мирка !
    Хубава сряда ,мила ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Ще се правиииииии,няма две мнения!Прекрасно приготвен и поднесен сом!Поздравления,Мире!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря,ви !
    Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване