Ароматно агнешко на фурна

30.5.12





Продукти:

агнешко на порции
1кг.-пресни картофи
голяма връзка пресен джоджен
масло/80гр./
1с.л.-червен пипер
черен пипер
1ч.ч.-бира
сол

Мръвките се осоляват и се намазват със смес от разтопено масло и червен пипер.

Подреждат се в тава и край тях се слагат цели пресни картофи /измити добре и с корите/и на едро нарязани моркови.
Прибавя се  почистен и измит пресен джоджен на цели стръкове.
Поръсва се с черен пипер .Залива се с чаша бира.
Затваря се с фолио и се пече около час и половина.
После се отстранява фолиото и се намазва отново с масло.
Допича се до получаването на златист загар.


You Might Also Like

14 коментара

  1. Кой би отказал подобна вкусотийка-никой!Толкова примамливо вкусно...нямам думи.....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, Мира, позагуби ми се нещо, а ти си ни готвила крехко агнешко:)
    Аз все си питам, ма никой от готвещите агънце не ми отговаря, та ще пробвам и при теб: откъде го купуваш извън сезона на Великден и Гергьовден?
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Марте!Агнешко продават постоянно в един магазин за месо целогодишно.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Къде е този магазин?Моля, че ми трябва агънце;)))

      Изтриване
  3. МИРА, какво изкушение си ни поднесла само оххххх....
    Много апетитно си го направила грабвам последната снимка и си отивам:)))))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно е станало ястието!Поздравления, голяма вкусотия!Щом е с бира, не може да не е хбаво:)

    ОтговорИзтриване
  5. МММного съблазнително е станало,с този загар...чудно..
    честита награда мила и хубава вечер
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Мира, Мира, това агнешко е само за мен:)Както казва Живето, кой би отказал такава вкусотийка?:)))
    Никой, навярно! А ако има такъв, ще му взема полагаемото:)

    ОтговорИзтриване
  7. Знаеш ли, че няма да ти откажа агнешкото, даже ще си поискам допълнително.:-)))
    Така хубаво препеченко, ммммм.
    Браво, Мире!:-))

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe