сряда, 14 септември 2011 г.

Пилешки дробчета на сач

Продукти:

300гр.-пил.дробчета,
200гр-гъби
3 стръка-пресен лук
100гр.-кашкавал
1-лимон
1с.л.-масло
черен пипер
чубрица
щипка червен пипер 
50мл.бира.

Важно е сача да се постави върху студен котлон .


      В сача се слага 1с.л масло , малко олио и нарязаните гъби .След като се задушат и се изпари водата се прибавят почистените и измити дробчета , посоляват се.Като си променят цвета от всякъде се прибавя чер.пипер,червен пипер,чубрицата и се заливат с бирата.Оставят се, докато се изпари течността . Добавя  се пресен лук и се изцежда сокът на половин лимон.
Накрая се поръсват с настърган  кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар