Рибена чорба

1.7.19




Може да се използват два три вида риба.

Продукти:

2 риби-пъстърва ,глави от шаран/не е задължително/



1 голяма глава лук
1 голям морков
1 зелена чушка
1 голям картоф
1 глава  целина
половин или цяла люта чушка
1 връзка пресен девесил
3-4 зърна черен пипер
1литър вода
3-4 с. л. зехтин


Почистената риба се вари в подсолена вода за 15 мин.След това се изважда ,а бульона се прецежда.Нарязаните на кубчета зеленчуци,черния пипер и зехтина се добавят към него.Варят се до готовност.През това време сварената риба се обезкостява ,маха се кожата.След като зеленчуците са готови се добавя почистената риба към чорбата и се отстранява от котлона.Подправя се със ситно нарязан девесил при сервиране и парче лимон.
Да ви е сладко!


You Might Also Like

1 коментара

Pages

Subscribe