събота, 15 октомври 2011 г.

Медени сусамови бисквити

      Медът и канелата винаги ги свързвам с любимите домашни меденки.Те винаги присъстват на празничната  трапеза още от детството ми и до днес.



           

      Продукти:

2бр.-яйца
1ч.ч-олио
1ч.ч.-захар
 2с.л.-кис.мляко
 1ч.л.-сода бикарбонат
 2с.л.-мед
 1/2пак.канела
 настъргана лимонова кора
 ванилия
 брашно
 сусам

    Яйцата се разбиват заедно с олиото и захарта и се добавя погасената сода в кис.млякото.После се добавя меда,канелата ,ванилията и лимоновата кора.Брашното се сипва на порции ,като се бърка непрекъснато до получаването на средно твърдо тесто.Измесва се и от него се оформят топчета с големината на орех.Овалват се в сусамови семена и се пекат на180градуса.





  

2 коментара:

  1. Яни,страхотни са ти меденките,за сутрешното кафе ще си открадна няколко!

    Хубав ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Влюбих се от пръв поглед в тези меденки! Не съм опитвала този вариант със сусам, но определено ще се пробват :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване