Рибена чорба
1.7.19
Може да се използват два три вида риба.
Продукти:
2 риби-пъстърва ,глави от шаран/не е задължително/
1 голяма глава лук
1 голям морков
1 зелена чушка
1 голям картоф
1 глава целина
половин или цяла люта чушка
1 връзка пресен девесил
3-4 зърна черен пипер
1литър вода
3-4 с. л. зехтин
Почистената риба се вари в подсолена вода за 15 мин.След това се изважда ,а бульона се прецежда.Нарязаните на кубчета зеленчуци,черния пипер и зехтина се добавят към него.Варят се до готовност.През това време сварената риба се обезкостява ,маха се кожата.След като зеленчуците са готови се добавя почистената риба към чорбата и се отстранява от котлона.Подправя се със ситно нарязан девесил при сервиране и парче лимон.
Да ви е сладко!
1 коментара
Thanks for your recipes 😊
ОтговорИзтриване