Продукти:
За блата:
150гр.-масло
100гр.-пудра захар
1 -яйце
ванилия
лимонова кора
2с.л.-какао
300гр.-брашно
За плънката:
2-праскови
5-6 -сини сливи
канела
За крема:
пудинг ванилия
500мл.-прясно мляко
Най-напред се приготвя пудинга по указания на опаковката начин.Оставя се да се охлади.
Разбърква се маслото с пудрата захар,яйцето,ванилията и лимоновата кора.После се добавя брашното и тестото се оставя завито във фолио да престои 30мин.в хладилник.
След това са разточва тънка кора върху хартия и се пренася във форма за торта.
Кората трябва да е по-голяма от диаметъра на формата ,за да се получи борд по края.
Плодовете се нарязват /прасковите на полумесеци,сливите на половина/и се подреждат върху кората.Наръсват се с канела.
Заливат се с крема и се пекат в предварително загрята на 170гр.фурна около 40 мин.
Сладкиша се охлажда и поръсва с пудра захар.