Розичките са изключително ефектни,икономични и подходящи, както за закуска така и за следобедно кафе!
Продукти:
3бр.-яйца
3с.л.-захар
50гр.-масло
щипка сол
ванилия
брашно/ за средно твърдо тесто/
олио/за пържене/
пудра захар
сладко
Яйцата и захарта се разбиват с тел.
Добавя се щипка сол , маслото и ванилията.
С брашното се замесва средно твърдо тесто.
Разточва се на тънка /3мм/кора.
Режат се кръгчета с диаметър7см./ползвах чаша/
Правят се прорези/в четерите посоки/ ,но не до центъра.
Кръгчетата се поставят по три едно върху друго.
В центъра се притискат добре с пръст.
Така се приготвят и останалите.
Загрява се олио в дълбок и тесен съд.
Розичките се пущат и се изчаква няколко секунди, докато изплуват и "разцъфнат".
Внимателно се обръщат и като порозовеят се вадят на хартия.
Поръсват се обилно със пудра захар.
В центъра се поставя черешка от сладко,локум или друг вид гъсто сладко.
Консумират се, докато са топли!