Продукти:
4бр.-пилешки бутчета
1ч.ч.-ориз
2-моркова
1/2стрък-праз лук
100гр.-царевица/консерва/
100гр.-грах/замразен/
200гр.-гъби
1/2к.ч.-олио
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер/за поръсване на бутчетата/
Пилешките бутчета се почистват от кожата,посоляват се, поръсват се с червен и черен пипер.
В тиган се слага олио и се задушават нарязаните гъби и морковите на кубчета.
След като останат на мазнина се изсипва измития ориз и се пържи до стъклен.
Добавят се грах,едро нарязания праз и накрая царевицата.
Всичко се посолява на вкус, поръсва се с чубрица и черен пипер.
Сместа се прехвърля в тава.
Отгоре се нареждат бутчетата.
В тигана се изсипват 3ч.ч. вода и се заргява на котлона.
След това с нея се залива оризът.
Леко се разбърква край бутчетата.
Пече се в предварително загрята на 180гр.фурна.