Продукти:
600гр-пил.дробчета
стрък праз
4бр.-печени чушки
200гр-гъби
щипка- сода бикарбонат
чубрица
черен пипер
червен пипер
4бр.-яйца
1с.л.-масло
2,3с.л.-олио
Дробчетата се почистват измиват и отцеждат.Поръсват се с щипка сода бикарбонат и се оставят за 10 мин.После се измиват.
В тиган се задушават гъбите в масло и олио.След като се изпари течността им се прибавят нарязаните печени чушки,а след това и дробчетата.Като си променят цвета,ястието се овкусява се с малко сол ,червен пипер, черен пипер,чубрица и на финала са добавя праза, нарязан на едро.Като поомекне леко се отстранява от котлона.Сместта се разпределя в 4 гювечета ,които се пекат при 220гр за около 40мин.На края им се чуква по едно яйце и се връщат обратно във фурната.Изключва се и гювечетата остават вътре още 10-15мин.
През това време се наслаждаваме на една свежа салатка.
Да ви е сладко!