Продукти:
1ч.ч.-прясно мляко
1/2 пак.-прясна мая
1с.л.-захар
1/2ч.ч-кис.мляко
1ч.л.-сол
4с.л.-олио
2-яйца/жълтък за намазване/
50гр-масло/разтопено/
около700гр.-брашно
Маята се разтваря с прясното мляко/затоплено/,захарта и една лъжица брашно.
Оставя се да образува хубави мехурчета.
После се замесва стегнато тесто с продуктите без маслото.
Оставя се да втасва./на 50 гр. във фурната/
Дели се на две части.Всяка се разточва на правоъгълник /около28 -40см./
Намазват се с масло и се навиват на руло.
Първото се слага в подмазана тава/28-30см диаметър/ и се завива да образува кръг.
Реже се с нож ,на 2см. кръгчета,без да се прерязват до края.
После през едно се обръщат към центъра .
Второто руло се разпъва ,за да може да обиколи първото.
После се реже като първото.Запълват се празнините ,а другите се обръщат с разреза на долу.
Готовата пита се намазва с разбит жълтък с малко олио .
Втасва за 15 мин.във фурната на 50гр.
Следва ново намазване с жълтък и печене на 180гр.
Като се извади се намазва с масло.
И хризантема за вас! :)