Продукти:
3- яйца /на стайна температура/
200 гр. -бяла захар
150 гр.- кафява захар
100мл.-ананасов сок от консервата
1/4 ч. л.-сол
1 1/2 ч. л.- бакпулвер
100 мл.- олио
400 гр.- моркови, настъргани на ситно
150 гр.- запечени, нарязани орехи
200 гр. -ананас от консерва, нарязан на малки кубчета
настъргана кора от 1 портокал
1ч.л.-настърган пресен джинджифил /може и сух/
1 ч. л.- канела
1 - ванилия
300 гр. -брашно
За крема:
500гр.-сирене маскарпоне
1/2ч.ч.-пудра захар
150гр.-краве масло
150гр.-бял шоколад
Яйцата се разбиват със захарта ,докато побелеят.Добавя се олиото,солта и ананасовия сок.
После се прибавят настърганите моркови,кората от портокал,нарязаните
орехи,парченцата ананас,ванилията,канелата,настъргания джинджифил и се
смесват като се бърка с дървена лъжица.
Накрая се добавя брашното смесено с бакпулвера и отново се разбърква с лъжицата.
Сместа се разделя на три части и всяка се изсипва във форма за торта /20см./намазана с олио и поръсена с брашно.
Фурната се загрява предварително на 180гр и всеки блат се пече до суха клечка/около 40мин./
Блатовете се оставят да се охладят добре.
Маскарпонето и маслото се изваждат предварително от хладилника да се отпуснат.
После се разбиват на пухкав крем с пудрата захар.
Добавя се разтопения и охладен бял шоколад.
В ринг за торта/откопчаваща форма/се поставя първия блат.
Върху него се разпределя половината от крема и се оставя да стегне в хладилника.
После се поставя втория блат и се притиска леко.Покрива се с останалия
крем и пак се оставя в хладилника.След като стегне от горе се слага
третия блат.Тортата се увива в стреч фолио и се оставя да престои
няколко часа в хладилник.После се измазва с масло смесено с пудра захар.
Престоява на студено ,за да стегне.След това се облича с фондан.Фондан :
150 мл. - вода
20 гр. - масло
150 гр. - брашно
500 гр. - пудра захар
допълнително пудра захар ако е необходима
Водата и маслото се слагат в подходящ съд
на котлона. Когато маслото се стопи, тенджерата се дръпва от огъня и се
добавя цялото количество брашното на веднъж. Бърка се енергично с
дървена лъжица, докато се образува тесто, което се отделя от стените на
съда. Полученото тесто се разстила върху кухненски плот и се оставя да
се охлади леко.Пудрата захар се пресява върху работния плот и тестото се меси с нея, докато я поеме.Оставя се да престои на стайна температура.После се премесва оцветява в желания цвят и ако е необходимо се добавя още пудра захар.Разточва се върху силиконово килимче поръсено с пудра.Размера трябва да е достатъчно голям ,за да покрие тортата и да пада свободно от страни.Внимателно се заглажда и се изрязва излишния фондан.От останалия фондан се правят перлички със силиконова формичка.Залепват се долу по борда на тортата.От горе се декорира с предварително направени цветя от фондан.