Зрял фасул с ориз на фурна
11.12.12Продукти:
2ч.ч.-зрял бял фасул
2/3ч.ч.-ориз
1гл.-кромид лук
2бр.-моркови
3,4бр.-чушки
1 лютива чушка
1с.л.-червен пипер
1ч.ч.-домати от консерва
100мл.-олио
джоджен
черен пипер
сол на вкус
Фасулът се накисва от предната вечер.
На следващия ден се сварява с нарязаните моркови и олиото.
Солта се слага след като се е сварил и се оставя още 15 мин на котлона.
Отстранява се.
В тиган се запържва лукът с нарязаните чушки.
След като омекнат се добавя измития ориз.
Като се запържи се поръсва червения пипер.
Разбърквата се няколко пъти и веднага се слагат доматите.
Добавя се отцедения сварен фасул.
Следва черен пипер и джоджен.
Ястието се изсипва в гювеч и се разрежда с бульона от варенето на фасула.
Течността трябва да е на нивото на фасула.
Запича се във фурната на 200гр.за 20 мин.
Ако течността се окаже недостатъчна се добавя още по време на готвенето.
Да ви е сладко!
19 коментара
Много интересно!
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала никога.Картофи с ориз да, но боб?
Ще се пробва!
Прегръдки Мире*)
Пробвай,Кате ще ти хареса!
ИзтриванеПоздрави!
Много е вкуснен така приготвен боба.Много го обичаме.Чудна рецепта за бъдни вечер Мире.
ОтговорИзтриванеТака е Танче ,рецептата е подходяща за бъдни вечер.
ИзтриванеРадвам се,че си го приготвяла!
Поздрави!
А аз на Роби все му правя ориз с боб , но след като сваря боба отделям от него ,в тиган запържвам малко лук и ориза до прозрачно и после изсипвам бобчето :) .... когато ми каза за пръв път ,че го иска така бях много учудена , но той си го харесва :) !
ОтговорИзтриванеМоже да пробвам и твоята рецепта ,Мире ....чудесна е !
Хубав следобед ! Прегръдка !
Може и в тенджера да се приготви ,но аз реших да го запека във фурната!
ИзтриванеБлагодаря,Ванче!
Много интересна комбинация никога не съм я чувала ,(голям срам).
ОтговорИзтриванеМного добре изглежда Мире чудна рецепта!
Прегръдки!
Не е срам Зиче,винаги има какво да се научи..:)
ИзтриванеПоздрави!
И аз не съм приготвяла тази комбинация,и даже да си призная не съм я чувало,но пък ми се струва много вкусно.Прекрасно си го сервирала това апетитно ястие,Мире!Прегръдки :)))))))!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Миленка!Тази рецепта я научих от свекърва ми преди години.
ИзтриванеТогава и мен ме изненада комбинацията.
Поздрави!
Мире,изглежда много апетитни!!!!!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала това ястие,а е подходящо за бъдни вечер!
прегръдки и хубава вечер мила
Миме,може да го напълниш и в чушки за бъдни вечер!
ИзтриванеПоздрави!
Един от любимите ми варианти на приготвяне на боба! Много е вкусно! Опитайте - заслужава си!
ОтговорИзтриванеМира, прекрасно си поднесла ястието! Поздравления!
Сърдечни поздрави!
Тили радвам се ,че си го приготвяла!
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
обичам експериментирането в кухнята-тази рецепта ще е следващата.Според мен най важно е да попаднеш на подходящия боб.Алекс-В.Търново
ОтговорИзтриванеДобре дошъл ,Алекс!
ИзтриванеНапълно съм съгласна с теб,че трябва да се попадне на подходящия боб.Това не е никак лесна задача.Предполагам ,че всеки с опит има предпочитания и изпитан вариант.
Радвам се ,че съм те впечатлила с това ястие!
Хубав ден!
Много интересна комбинация :). Никога не съм яла боб и ориз, но непремено ще пробвам. Благодаря за идейката.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Поздрави и на теб Дианка!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване