За всички почитатели на патладжана-лесен,здравословен и много вкусен начин за приготвяне.Ако не сте пробвали, опитайте!
Продукти:
2 - големи патладжана
брашно
сол
червен пипер
зехтин
За салцата:
1 - домат
скилидка чесън
магданоз
сирене
Патладжаните се измиват и почистват от дръжките.
Нарязват се на кръгчета с дебелина 1см.
В голяма тава се слага хартия за печене.
Изсипват се няколко лъжици зехтин.
В чиния се слага малко брашно.
Патладжана се топва от двете страни в брашното.
След това в зехтина в тавата.
Редят се без да се застъпват.
Накрая се поръсват със сол и малко червен пипер.
Пекат се на 220гр.до златисто.
Пригответе салца от ситно накълцани домат/почистен от семките/,чесън,магданоз и сирене.