Винен кебап
7.12.11 Продукти:
1 кг. -свинско месо/ нарязано на хапки/
200гр.-гъби
1 ч.ч-червено вино
4 с.л.- олио
1с.л.-масло
1 с.л. червен пипер
2 дафинови листа
3-4зърна- бахар
скилидка чесън
2гави лук
1 стрък праз
1/2 чаша-доматен сок
1с.л. -брашно
чер.пипер ,сол на вкус
Месото престоява за час два в марина от чер. пипер и вино и малко праз нарязан на ситно.
Месото се запържва в тенджера с масло и олио.Изважда се в отделен съд.В тенджерата към останалата мазнина добавяме гъбите и запържваме .Към тях слагаме лука , праза,чесъна и задушаваме до омекване.Поръсваме с червен пипер и връщаме месото .Сипваме виното ,половин чаша топла вода ,слагаме дафинов лист , бахара и посоляваме.Ястието варим до омекване на месото и към финала добавяме доматен сок около половин чаша /аз добавих и сушени домати/Оставя се да къкри още 15 минути и на финала се сгъстява с малко брашно.
Гарнирах със сварен ориз.
За финал малко уют с хризантемите ми и последния завършен гоблен.
5 коментара
Мира, обожавам винен кебап!!!!:-))) Толкова апетитен е станал твоят, облизвам се, докато си седя пред монитора. А щом като има и праз, мммммм, чудничко.:-)))
ОтговорИзтриванеСтрашно красим гоблен си направила, поздравления и за това ти майсторство!
Сърдечни поздрави и хубава вечер!
Благодаря ти Мони за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеMira,
ОтговорИзтриванемного хубав ти се е получил:-)
И аз го обичам;-)
А за гоблена, думи нямам. Поздравления!
Много е вкусно ястието ти,а и така стилно поднесено к това оризово канапенце!
ОтговорИзтриванеГоблена е просто убийствен!
Поздравления!
Еликсирче,Мъхче благодаря ,че се отбихте при мен!
ОтговорИзтриванеЗарадвахте ме с мили думи!