Бурания с боб
29.12.11Представям ви едно ястие,подходящо за студените зимни дни.
То е традиционно за нашия край.
Продукти:
1 купа-бял боб
1/4-кис.зелка
1с.л.-червен пипер
черен пипер
олио
1глава -кромид лук
2с.л.-брашно
1ч.ч.-зелев сок
Зелето се нарязва и се поставя в тенджекра.Залива се със зелевия сок.Вари се докато омекне.
В друга тенджера се поставя измития боб с малко вода .След като заври му се изхвърля водата.Налива се нова и се слагат 2-3с.л.олио.Когато се свари към него се прибавя зелето и се оставя още 10-15мин. на котлона./Не се слага сол,защото зелевия сок е солен./
През това време се нарязва малка глава кромид на ситно и се запържва в тиган с олио,брашно и червен пипер.Прибавя се към фасула.Подправя се с черен пипер.
Забележка:Ако искате да избегнете запръжката.Поставете лука и червения пипер към фусула още в началото.Накрая размийте брашното в малко вода и сгъстете ястиет
Да ви е сладко!
2 коментара
Интересно е, срещала съм подобни ястия, мисля, че зеле с ориз. Винаги съм се чудела как е на вкус. При теб изглежда доста добре. Красиво поднесено и аранжирано!
ОтговорИзтриванеМного любимо и вкусно!
ОтговорИзтриванеМира,след толкова коледни бисквитки и десерти имахме нужда и да засолим с една такава традиционна гозба!Супер е!
Хубава вечер!