Пилешки дробчета на фурна
15.12.11Наскоро посетих Катето и много ми хареса нейната идея за дробчета с топено сирене. Не мина много време и ястието вече е на нашата трапеза в лека вариация...
Продукти:
500гр.-пил.дробчета
1глава-празчервен пипер
чер.пипер
чубрица
сол
2скилидки-чесън
1/2ч.ч.-червено вино
3бр.-топено сирене
лимон
Дробчетата се почистват и измиват.
Подреждат се в тава и от горе се разпределя нарязания на едро праз.
Овкусяват се с подправките и се заливат с виното.
Пекат се във фурна на 220гр до готовност.
На финала се нарязва и разпледеля топеното сирене и се връщат за малко във фурната.
Сервират се и се декорират с резенче лимон.
Умишлено съм пропуснала мазнината и пак стават вкусни.
Да ви е сладко!
5 коментара
Откога не съм хапвала дробчета:-)?
ОтговорИзтриванеВидях ги и при Катето и си помислих същото;-)
След празниците няма да устоя и ще ги направя и аз:-)
Хубава вечер, Мира!
Благодаря Мъхче и на теб приятна вечер!
ОтговорИзтриванеАааа,това,че са вкусни,дори и без мазнина си личи и от космоса чак,даже са много вкусни,Мира!
ОтговорИзтриванеТака хубаво са се зачервили от подправките и винцето,ммммм,разкош!
Сърдечен поздрав и лека нощ!
Благодаря ти Еликсирче ...и на теб лека и спокойна нощ!
ОтговорИзтриванеО, тия дробчета с топено сиренце и аз съм ги набелязала:) Чудни са твоите:)
ОтговорИзтриване