Котлети от сьомга
16.12.11
След едно посещение на голяма верига магазини си закупихме пресни котлети от сьомга.Толкова много се говори за тази риба ,че в крайна сметка реших да пробвам да я приготвя и опитаме.Не бях с големи очаквания ,но все пак се постарах да помисля как да я приготвя.Идеята беше да е максимално близо до натуралния вкус без сосове ,за да преценим безпристрастно вкуса.
Продукти:
котлети сьомга
скилидка чесън
розмарин
мащерка
черен пипер
сол
1с.л.-масло
лимон
Гарнитура:
1/2ч.ч.-ориз
грах и моркови
1с.л.-масло
сол
Гарнитурата я приготвих предварително.В маслото запържих ориза до стъклен.Добавих грах и моркови/замразени/Залях с 1ч.ч. и половина вода и посолих.Сварих до готовност.
Измитите котлети поръсих със сол и гарнирах с по- горе изброените подправки.Загрях един тиган и поставих бучка масло.След това запекох котлетите за около 3 мин. от всяка страна.
Веднага я сервирах със семплата гарнитура от ориза .
Вкусен резултат !
5 коментара
Сьомгата е чудесна ,Мира! Комплименти !
ОтговорИзтриванеМирче,...не знам как си ги направила тези снимки..., ...не мога да отделя поглед от тях!!! Наистина са вълшебни!Обичам Сьомга и намирам рецептата ти за много практична и лесна! Благодаря ти много! Целувки!
ОтговорИзтриванеАз не съм хапвала сьомга:) Принципно с рибите съм скарана:) Изглежда много апетитно:)
ОтговорИзтриванеivana,благодаря!
ОтговорИзтриванеБени радвам се ,че си харесала снимките. Има какво да се желае още,но...
Kokona и аз за първи път я приготвям и опитвам,но много ми хареса.
Чудесна златиста коричка на рибата. Изглежда много вкусно. Представям си към нея и чаша добре измръзнало бяло вино...
ОтговорИзтриване