Памук кифлички

12.2.16



                      Вдъхновение за тези кифлички получих от Ваня Джорджевич.
Представям ви удовлетворяващия и неустоими резултат от това печиво.


Продукти:

400мл. - пр.мляко
3с.л. - захар
5с.л. -брашно
2бр. -суха мая/по 7г/
1с.л.- сол
200мл. -олио
620гр. - брашно

За плънка:

червен локум
мармалад
сирене

За поръска:

черен или бял сусам,кристална захар






Към леко затопленото прясно мляко се добавя захарта,маята и 5 с.л.брашно.
Сместа се разбърква и оставя за 15 мин. на топло да шупне маята.
В дълбока купа се слага останалото брашно.Към него се слага солта.
Прави се кладенче и се изсипва олиото и сместа с маята.
Замесва се меко не лепнещо тесто.
Дели се на две части ,които се разточват с дебелина 3 мм.
/Разточих два големи правоъгълника,които разполових с нож през средата по дължина./
С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5см.
Поставя се плънката в широката част.
Навиват се на кифлички като се започва от основата.
Прищипват да не изтече плънката при печенето
Редят се в тава/28-30см./ покрита с хартия за печене или подмазана.
Оставят се 30-40 минути на топло .
Намазва се с жълтък разбит с лъжица прясно мляко.
Поръсват се по желание с черен сусам,захар.
Кифличките се пекат в предварително загрята на 180°C фурна до приятен златист загар.








You Might Also Like

0 коментара

Pages

Subscribe