Канточини

21.11.11

      

   

     Имам приятелка ,която живее в Италия.Беше ми изпратила преди време италиански бисквити "Канточини"Влюбих се от пръв поглед и веднага се разрових в интернет за рецепта.Попаднах на много варианти. Рецептата взех от Коледни канточини,но я промених ,за да получа тези ,които бях опитвала. Станаха много сполучливи идеални за кафе.

Продукти:

3 яйца
250г захар
400г брашно
бакпулвер
ванилия
есенция коняк
лим.корички
50гр.масло
200гр.-бадеми     
1с.л.-мед

            Разбиваме първо яйцата и захарта, добавяме маслото, ванилията,есенцията коняк,  лим.колички и меда.







         След това сипваме брашното и бакпулвера на части и измесваме тесто.Към него прибавяме бадемите,които предварително сме изпекли и начупили на едри парчета.
           Делим тестото на 3 части и ги  оформяме като рула.Нареждаме в тава, застлана с хартия за печене.Трябва да има разстояние между тях ,за да не залепнат.





           Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.




           След това ги изваждаме, изчакваме да се охладят и нарязваме с остър нож.Поставяме ги обратно в тавата,но легнали и ги връщаме за 15 мин. във фурната,но при 150гр.





           След като напълно се охладят се съхраняват в кутия или плик.




    


You Might Also Like

4 коментара

  1. Ооооо,това кафенце ,моля дай ми го насам,че точно му е време!И непременно с канточините,превъзходни са,чак тук ми ухаят!
    Браво,Мира,страхотни са ти станали!
    Честит празник!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  2. Роси ,радвам се ,че си ме посетила!Почерпката е на лице... да ти е сладко и на всички останали!
    Честит празник и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусни станаха! Мерси за рецептата!
    Петя

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe