Ребърца на фурна
12.11.11 В съботния ден направихме един бръз шопинг, но не в мола ,а в любимия ни месарски магазин.
Там месото е винаги прясно и с невероятен вкус,почти като домашно.Без никакво колебание грабнахме свински ребърца и още нещо,но за това другия път.
Рецептата е проста и много вкусна,с аромат на село и Коледна трапеза.
Продукти:
1кг.-пресни свински ребърца
3бр.-свеж праз лук
чер.пипер,червен пипер,кимон,чубрица,сол
балсамов оцет
1ч.ч.-червено/домашно/вино
Ребърцата се объркват с подправките и се овкусяват с балсамовия оцет и сол.Оставят се за два часа в маринатата.
Праза се почиства измива и нарязва на едро.
В съда за печене се объркват праза и ребърцата и се заливат с чаша червено вино.Поставят се във фурната за час при 220гр.
Консумират се с червено вино ,бон апети!
1 коментара
Ами преглътнах. При такава вкусотийка, то друго и не оства.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Яни! :)