Агнешка дроб-чорба

28.3.12




Продукти:

 агнешки  комплект- дреболии (чревца, черен и бял дроб)
 1връзка- пресен лук
 2бр.- моркови
 50г- ориз
 олио
 джоджен
 черен пипер
 сол

 Застройка:

2бр.-жълтъци
1ч.ч.-кисело мляко
2с.л.-брашно





Продуктите от комплекта се измиват добре и се сваряват. Когато всичко е добре сварено се изваждат,охлаждат и нарязват на кубчета. Бульона се прецежда и се използва за по-нататашното приготвяне на ястието.

В тенджера се задушават нарязаните лук и моркови в малко олио.Прибавят се и дреболиите за кратко се разбърква всичко . Заливат се с прецедения  бульон.Като заври супата се добавя измития ориз.Подправя се със сол на вкус и джоджен.Вари се докато ориза стане готов.

Разбиват се жълтъците и към тях се прибавя брашното , киселото мляко и малко от бульона на супата.Застройката се загрява се при непрекъснато бъркане . Преди да заври с нея се застройва супата.

Поръсва се с черен пипер.



You Might Also Like

4 коментара

  1. Мире, тъкмо сутринта купих един комплект агнешки дреболии и в момента ги варя :)..рецептата ти ми идва като по поръчка :)! Много обичам такава супа , че и за дроб сарма има ''материал''.:))....
    Чао ,мила и хубав следобед ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо, една от любимите ми супички! Подправена с лимонче е супер!!Благодаря, че ми я припомни, че скоро не се бях сещала за нея! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Е,явно всички сме на една вълна.И аз като Ивана днес купих един дроб-комплект,но моя още се размразява и ще правя супа,а и ще има и за дроб-сърма.Мира твоята дроб-чорба изглежда прекрасно.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ваня,Ели радвам се ,че сме на една и съща вълна!
    Благодаря Яни за посещението!
    Хубав пролетен ден на всички!

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe