Свиленградско малеби

9.7.20






Продукти

180 гр. - оризово брашно
500 мл. - прясно мляко
500 мл. - вода

За сиропа

1 ч.ч. - вода
1 ч.ч. -захар
4 с. л. -розова вода
2-3 капки -сладкарска боя




В купа се разтваря оризовото брашно със 100 мл вода.
Покрива се и се оставя да престои 10 часа.
Прясното мляко се слага в тенджера заедно с останалата вода/400мл/.
Оризовата смес се добавя към млякото и се разбърква добре.
Тенджерата се слага на котлона . Вари се до гъст крем. 
Още огрещ се насипва в подходящи чаши. Оставя се да се охлади.






Сиропа се приготвя като се смесва чаша вода с чаша захар.
Варете около 5 мин. Оставете да се охлади.
След това ароматизирайте с 3-4 с.л. розова вода и оцветете със сладкарска боя.
Преди сервиране на малебито залейте с ароматния сироп.
Забележка: ползвах готова розова вода




You Might Also Like

4 коментара

  1. Радвам се, че попаднах на този страхотен блог. Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи! Успех и на вашия проект!

      Изтриване

  2. Хей, страхотна кулинарна рецепта! Невероятно красиви снимки, страхотно попадение! Личи си, че сте страхотен кулинар! Поздрави

    ╰┈➤ Gladni.com

    ОтговорИзтриване
  3. thanks for your sharing...

    https://apinchofstory.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Pages

Subscribe